Søk i denne bloggen

søndag 28. november 2010

Bondens marked

Var på bondens marked i går på Birkelunden. Tenkte å anskaffe ribbe fra lykkelig gris i år, samt elgsteik og gravlaks. De pleier å ha rakfisk fra Valdres som er veldig god, og den kommer i tre lagringsvarianter; mild, lagret og vellagret. Må innrømme at jeg synes rakfisk er litt hardcore, men den milde er ålreit. Det store problemet er å få tak i gode lefser...alltid tørt, tørt og atter tørt. Husker da jeg var liten så kjøpte vi lefser fra ei gammal dame på Magnor, som bakte sjøl. Etter denne opplevelsen blir ikke industrilefse det samme. De var som fløyel å ta på og smeltet i munnen. Hvis noen vet om noen som baker for salg så ta kontakt!
Ribba fantes i to varianter fra frittgående gris, en fra Brimi, som kosta ca. 150 pr. kilo, og en som lå på omtrent halvparten fra Haugen gardsmat. Vi gikk for den "billige" da jeg mistenker at man betaler mye for Brimi-navnet.
Vil absolutt anbefale BM, selv om prisene er vel stive...Men industri-gris har det jævlig, så jeg synes man kan ta seg råd til det. Kjøpte forresten også kjøttdeig fra kalv, som skal bli kaker til jul. Mangler økologisk svinedeig til å blande med, men det går vel an å få tak i!
God advent og lag masse mat til jul som du kan gi bort. Mye kulerer enn en fempack tennissokker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar