Søk i denne bloggen

fredag 19. november 2010

Sushi

Her forbereder vi Sushi. Med kamskjell, laks, vårløk og fritert krabbe.
Risen er alltid en kilde til frustrasjon og prestasjonsangst når det kommer til sushi, men det går med litt prøving og feiling...mengden med vann er alfa/omega, og eddik/sukker-blandingen som du heller over risen er også viktig. Her varierer forholdet mellom sukker og eddik fra hvor i japan sushien er fra, og du må smake deg fram til det du liker. Hvis du lager Maki husk å rulle stramt, og fisken må være 100% fersk.
Ikke lag de for store, det er mer delikat med små munnfuller.
Tips til topping på sushi kan foreksempel være: salmalaks, fersk tunfisk, kamskjell, kveite. Ettervert som du blir dreven er det bare fantasien som setter grenser...
Jeg kjøper helst ingredienser på store asiatiske supermarkeder, der har de billig vårløk, koriander, ingefær, gari, wasabi osv.

Lykke til og husk å kose deg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar