En uformell blogg om uformell mat, og om ekte mat lagd fra bunnen. Jeg bruker helst økologiske og kortreiste produkter. Er tilhenger av husmannskost (fra hele verden) og slowfood. Velbekomme!
Søk i denne bloggen
lørdag 13. november 2010
Pitaburger
Burger i pita er en av mine favoritter. Fra enkel løvstek med syltagurk og løk som du stapper i et pitabrød, eller tjukke burgere med fetaost og chili servert i ett lunt brød med en god klatt hjemmelagd hummus...Hummus er by the way lett å lage og er supersunt i tillegg. Bløtlegg tørka kikerter, det smaker mye bedre, kok og mos med hvitløk, sitron, pepper og salt. Jeg liker å ha støtt kummin i. Bland inn god olje og bladpersille til slutt. Jeg så en oppskrift på Niklas mat på svt som jeg likte, på burger med en søreuropeisk vri; bland ca. 500 gram lam eller kjøttdeig med en god bit fetaost i terninger, en rød chili, salt pepper og litt brød som er bløtlagt. Spe med litt vann og elt godt sammen. Form litt lubne kaker som du steker/griller...putt i pitabrød med tomat, rødløk og hummus. enjoy!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
glemte tahini (sesampasta) viktig! 3-4 ss til 400 gram kikerter
SvarSlettBurgerne på bildet er såkalte "sliders" dvs miniburgere. Størrelsen gjør de mer appetitvekkende synes jeg...disse er grillet på balkisen
SvarSlettSå gøy at du har begynt å blogge om mat. Det kler deg :) Sjekk ut denne gode nyheten:
SvarSletthttp://www.bondebladet.no/mat-og-marked/2010/11/11/bygger-mathall-for-lokalmat-i-oslo-sentrum.aspx
Trine